Logo

Ylemmät toimihenkilöt YTN ry

YTN on asiantuntijan asialla

Yksityisellä sektorilla työskentelee noin 170.000 ylempää toimihenkilöä, jotka ovat järjestäytyneet oman liittonsa kautta Akavaan ja samalla Ylemmät Toimihenkilöt YTN:ään.

YTN on Akavan yksityisen sektorin neuvottelujärjestö, johon henkilöjäsenet kuuluvat 20 liiton kautta.  YTN vastaa ylempien toimihenkilöiden neuvottelu- ja sopimustoiminnasta teollisuudessa sekä liike- ja palvelualoilla.

Tärkeimpinä tavoitteinamme on jäsentemme ansiotason ja työehtojen parantaminen. Huolehdimme yksilöllisen työsuhdeneuvonnan ja muiden palvelujen lisäksi kokonaisvaltaisesti yksityisen sektorin ylempien toimihenkilöiden edunvalvonnasta. 

Oletko yksi meistä?

Me ylemmät toimihenkilöt

  • työskentelemme teollisuudessa tai liike- ja palvelualoilla asiantuntijatehtävissä, keskijohdossa tai yritysjohtoa avustavissa tehtävissä
  • työmme on itsenäistä ja vastuullista
  • olemme pitkälle koulutettuja - esimerkiksi insinöörejä, diplomi-insinöörejä, ekonomeja, tradenomeja, lakimiehiä - tai olemme pätevöityneet ammattiimme vaativassa työssämme
  • tavallisimpia tehtävänimikkeitämme ovat suunnitteluinsinööri, talouspäällikkö, henkilöstöpäällikkö, tuotantopäällikkö, tutkija, järjestelmäsuunnittelija, controller ja kehityspäällikkö.

Jos olet jonkin akavalaisen liiton jäsen ja työskentelet yksityisellä sektorilla, olet oman liittosi kautta YTN:n jäsen. Työpaikkatasolla edunvalvontaa hoitavat YTN:n luottamusmiehet ja -valtuutetut sekä yritysyhdistykset.

Jos vielä et ole liittynyt jäseneksi YTN-liittoon, voit tehdä sen kätevästi osoitteessa www.ytn.fi/liity.

Toimintaamme voit tutustua tarkemmin verkkosivuillamme www.ytn.fi tai voit lähettää kysymyksesi osoitteeseen [email protected].